Green Key

The Colour Kitchen Zuilen

Green Key

Steeds meer restaurants in Nederland maken bewuste keuzes als het gaat om duurzaamheid. Voor restaurants die ook buiten de menukaart bewuste keuzes maken op het gebied van duurzaamheid is er het keurmerk Green Key. Dat sluit naadloos aan bij het sociaal ondernemerschap van The Colour Kitchen.

Wat is de Green Key?

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en de markt voor vergader- en congreslocaties. Het gaat hierbij om serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en de zorg voor het milieu, niet alleen in het bedrijf, maar ook voor de natuur in de omgeving. Meer informatie lees je op  www.greenkey.nl.

Wat betekent de Green Key voor The Colour Kitchen?

Biologische, streek- en /of seizoensproducten staan op onze menukaart. Onze Green Key toont aan dat onze bewuste bedrijfsvoering verder gaat dan alleen de producten op onze menukaart.

Bijkomend voordeel is dat de Green Key een positieve invloed op de natuur en het milieu heeft. Door te besparen op bijvoorbeeld energie en water, besparen we ook op kosten. Dat ziet u terug in onze prijzen.

Duurzaam

Zowel op strategisch als operationeel niveau zijn wij bewust bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Duurzaam ondernemen en aandacht voor het milieu zijn, naast sociaal ondernemerschap waarom The Colour Kitchen bekend staat met onder andere No Social Waste, onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsvoering. Dit uit zich in zaken als leverancierskeuze en duurzaam-inkoopbeleid, waarbij wij op groene verantwoordelijkheden toetsten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gebruik van FSC-gekeurd papier, werken met lokale leveranciers  en koffie met het Max Havelaar-keurmerk.

Daar blijft het niet bij. Ons bewustzijn merk je ook aan de afvalscheiding en de groene bedrijfscultuur. Verantwoord ondernemen én sociaal ondernemen zijn voor The Colour Kitchen de normale manier van zakendoen.

Voor meer informatie, bekijk onze MVO verklaring.